Køb for 350,00 kr. mere og få fri fragt.

Viden om vitaminer til øjnene

Grøn stær og AMD aldersrelateret makuladegeneration, også kaldet forkalkning, er de største årsager til svagtsynethed eller blindhed.

Grå stær behandles med en operation og man kan i de fleste tilfælde få denne operation foretaget over sygesikringen i Danmark. Derimod er der, for grøn stær og AMD, endnu ikke fundet en helbredende behandling. Men man kan bremse sygdomsforløbet hvis det opdages i tidlige stadier.

Vitaminer og mineraler

Udover traditionel medicinsk behandling med øjenpreparater, har læger, forskere, ernæringseksperter og biokemikere fået meget mere fokus på at vitaminer og mineraler kan være med til at mindske AMD, tørt øjensyndrom (DES), samt have en positiv effekt på f.eks. grøn stær patienter.

AMD

I dag har vi ikke nogen helbredende behandling til tør AMD aldersrelateret makuladegeneration, men internationale studier har vist at en specielt sammensætning af vitaminer og mineraler kan medvirke til reduktion af hastigheden på udviklingen af AMD (forkalkning).

Derfor anbefaler Øjenforeningen Værn om synet også brugen af vitaminer og mineraler til patienter med tør aldersrelateret makuladegeneration AMD.
Læs anbefalingen på Øjenforeningen Værn om Synet

Vitaminsammensætningingen består af følgende indholdstoffer:

lutein, zeaxanthin, C-vitamin, E-vitamin, zink, kobber, eicosapentansyre [EPA] og docosahexansyre.

Læs mere om AMD og kosttilskud hos Dansk Oftalmologisk Selskab

Grøn stær

I en meta analyse hvor man kiggede på 627 studier omhandlende vitaminer og grønstær fandt man i konklusionen at et højt indtag af vitamin A og C havde en positiv og gavnlig effekt på grøn stær.

Tørre øjne og Omaga-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer, især DHA, har vist sig at forbedre tørre øjne syndromet i randomiserede kliniske forsøg. 

Forebyg og brems sygdomsforløbet

Nethinden har brug for et du har et godt og sundt blodomløb. Det er derfor vigtigt at dyrke regelmæssig motion og undgå rygning. Rygning trækker nemlig blodkarrene sammen og stopper blodtilførslen i de fine små blodkar der findes i øjet.

Hos Prosyn kan du købe øjenvitaminer med et højt indhold af de vitaminer og mineraler der har en gavnlig effekt på øjnene. Tal evt. med din øjenlæge om dosering. Har du meget tørre øjne anbefaler vi dem med ekstra indhold af Omega-3.