Køb for 450,00 kr. mere og få fri fragt.

Cilietoilette – vask af øjenlågets kanter.

Er du ramt af tørre, irriterede, betændte øjne eller øjenlågskanter kan du med fordel bruge cilietoilette som en del af behandlingen, gerne i kombination med dråber for tørre øjne for at bevare en god tårefilm. Formålet med cilietoilette er at fjerne skælrester, bakterier, støv, pollen etc. fra øjenvipperne (cilierne) og dermed fjerne irritationen.

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. En vaskeklud skylles med varmt vand, opvrides og lægges på det lukkede øje i ca. 3 min. Herved opløses skæl og skorper i vippekanten. Og varmen gør det nemmere for øjenlågets kirtler at udtømme sig (Se også vores Thera-Pearl øjenmaske der kan varmes op).
  3. Herefter masseres øjenlågskanterne blidt med en vatrondel i ca. 1 min. Træk ud i øjenkrogen med en finger og masser øvre og nedre øjenlågs kant med små masserende bevægelser. Altid fra inderste øjenkrog og ud.
  4. Herefter afvaskes der fra inderste øjenkrog og ud. Brug en ny vatrondel. Der afvaskes én gang med hver vatrondel. Gentag til alle synlige skorper og skæl er væk.
  5. Samme procedure gentages på det andet øje. Husk at skifte vatrondel mellem hver afvask og især når du skifter til det andet øje.
  6. Behandlingen udføres morgen og aften og må gerne suppleres med kunstige tårer.

Tip: Et godt alternativ til vatrondellen er små vaskeservietter f.eks. Blephaclean, som er udviklet til formålet. Alternativt kan anbefales en rensegel der er udviklet til rensning af følsomme øjenlåg f.eks. Blephagel. Se flere relevante produkter.