Køb for 450,00 kr. mere og få fri fragt.

Hold dine øjne sunde og raske

Du kan selv gøre meget for at holde dine øjne sunde og raske. Et godt syn er vigtigt for livskvaliteten, men ofte tager vi vores gode syn for givet. Her følger 5. enkle råd til hvordan du passer godt på dit syn.

1. Få dit syn tjekket regelmæssigt

Vi lægger ikke helt mærke til at synet er blevet dårligere. Stille og roligt vænner vi os til at det langsomt bliver lidt mere sløret eller der er områder i vores synsfelt der ikke er synlige. Vi tænker ikke så meget over det før vi er rigtig generet af det. Nogle gange kan det have store konsekvenser at gå for længe uden af få tjekket om der kunne være sygdom eller andre problemer med øjnene. Derfor er det vigtig at besøge optikeren eller øjenlægen hvis du føler dit syn er blevet dårligere.

2. Spis sundt og varieret kost med masser af grønt 

Ja, den er god nok. Frugt og grønt er godt for synet. Grøntsager som kål, broccoli og spinat indeholder vitaminer som styrker og beskytter hornhinden. Klassikeren gulerod er også godt for synet. Sørg for at få masser af antioxidanter og sørg for at få dækket det daglige behov af A-, C- og E-vitamin, lutien, beta-karotin, kobber og zink. Omega 3 er også godt for slimhinderne og modvirker tørre øjne. Prosyn har et stort udvalg af øjenvitaminer der kan hjælpe dig med at få dækket det daglige behov for vitaminer og mineraler.

3. Motion, træning og bevægelse

Motion er vigtig, og også for øjnene. Nogle øjensygdomme er afledt af livstilssygdomme som diabetes 2 og kan forbygges ved at motionere og være fysisk aktiv. Undersøgelser har vist at motion kan forebygge aldersrelaterede sygdomme som AMD. Så hop op på cyklen og kør ned i motionscentret. Med en aktiv livsstil er det ikke kun din krop der får kærlighed, men altså også dit syn!

4. Drop cigaretterne

Alle ved at rygning er dårligt for dig og din krop. Synet påvirkes også i høj grad af rygning. De små blodkar i øjet bliver ødelagt af rygning og rygere har større risiko for at udvikle øjensygdomme som for eksempel AMD end ikke rygere.

5. Beskyt øjnene

Det er en god idé at beskytte øjnene mod solens stråler med et par solbriller. Solens utraviolette stråler kan skade selve øjet, men også huden i øjenregionen er udsat. Sørg for at have et par solbriller ved hånden både sommer og vinter. Husk beskyttelsesbriller når du arbejder med værktøj, stærke kemikalier og selvfølgelig fyrværkeri. Undgå at sidde alt for længe foran skærmen. Husk at tage pauser, nyd udsigten og se ud i horisonten.